Jonge & vernieuwende labels op de Show UP beurs!

Wij hebben de leukste kleine labels en jonge ontwerpers gespot op de Show UP beurs in Amsterdam! Meer specifiek sprong FIGR1, I Love My Type, Moebe en Gewoon JIP ons in het oog.

We maken er bij Nordic Living onze missie van om steeds nieuwe, jonge en originele ontwerpers en labels te zoeken. We vinden het belangrijk dat jullie, onze klanten, kunnen proeven van de ongetwijfeld mooie collecties van de al wat grotere merken. Maar ook wat kunnen opsnuiven van wie en wat er nieuw is in de wereld van interieur & design. En met deze missie trokken we naar de show UP beurs in Amsterdam.

Ik mocht voor het eerst mee. Als een dol kuikentje dat net uit zijn eitje kwam,  was ik nieuwsgierig en hongerig naar al dat nieuws en moois. Want je moet ze wel nageven die standbouwers. Ze zorgen voor een sfeerbeleving om u tegen te zeggen. En laat ik nu ook nog eens een zwak hebben voor mooie dingen.

De Show UP beurs staat bekend voor vernieuwend en Scandinavisch design. De grotere labels passeren er jaarlijks de revue met hun adembenemende collecties, maar de beurs spendeert ook bijzonder veel aandacht aan de nieuwkomers,  de kleine & jonge labels. Van kraampje tot kraampje, van stand tot stand rende ik als dat dolle kuikentje verwonderd rond. “moeten we écht selecteren ?!”

GEWOON JIP
Allereerst viel ons oog op “Gewoon JIP” , zeemzoete en gevoelige poëzie. Met een krachtige eenvoudige vormgeving. Het past gewoon.  De speelse typografie in combinatie met haar mooie woorden. Gewoon JIP heeft thema’s zoals geboorte, liefde, vriendschap, afscheid en nog veel meer komt aan bod. Voor elke gelegenheid een prachtig gedicht, eentje die ontroering en gevoel opwekt. Dat is bijzonder, vinden we. Check, deze vinken we af. Binnenkort is Gewoon JIP te verkrijgen onder leuke postkaarten, wenskaarten of  A4-posters!MOEBE
We waren al een tijdje opzoek naar een origineel en leuk ophangsysteem voor posters, kaartjes of andere herinneringen die een plaatsje in je interieur waardig zijn. Bij Moebe kregen we eindelijk ons antwoord. “The world is complex enough already.” Is het moto van Moebe. Ze zoeken steeds naar een puur, innovatief en krachtig samenspel en dat zijn tevens de woorden die hen typeren. Wij gingen voor de mooie kaders van Moebe. Vervaardigd in plexiglas langs 2 zijden zodat je een orgineel effect creërt als wall – art. We can’t wait!!I LOVE MY TYPE
Jezelf een positieve boost geven vinden we belangrijk, een hart voor anderen vinden we nog belangrijker. En zo denkt I Love My Type er ook over. I Love My Type is een Deens label waar positief in het leven staan de rode draad is. Grappige, optimistische en krachtige quotes in combinatie met een pure, vrolijke en érg stijlvolle vormgeving. We want, we want!! We hebben alvast een collectie voor jullie samengesteld van I Love My Type!FIGR1
We maken ons rijtje af met FIGR1! Een van de ontwerpers vertegenwoordigde de stand en wat een passionele vrolijkaard! FIGR1 zet met veel overtuiging een collectie neer met een oog voor functioneel en origineel design. Met een snufje van de minimalistische stijl en afgewerkt met een toefje innovatie is dit label een échte aanrader! Mijn persoonlijke favoriet ?! De “containers”, kleine reageerbuisjes met een vernuftig ophangsysteem. Héél leuk met een bloempje of om je tandenborstels in te zetten! Zo cool! Ook FIGR1 vind je alvast in onze webshopDe beurs had zeker nog allerlei moois te bieden naast deze 4 toppers, maar helaas “you can’t have it all!” en nieuwsgierige kuikentjes moeten ook leren beetjes bij beetjes te nemen ;-) . Wat denken jullie van de nieuwe aanwinsten van Nordic Living ?!

Tot snel!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden