Maison & Object

  • Geplaatst op
  • 0
Maison & Object

Maison & Object: de jaarlijkse interieurbeurs van Parijs. Met een concreet doel op zak gingen we twee dagen op onderzoek op deze enorme beurs. Want een concreet doel heb je wel nodig als je 8 enorme hallen wilt bekijken op twee dagen.

De eerste dag lag onze focus vooral op het bekijken van de voor ons bekende merken en enkele nieuwe merken. Wat zijn hun nieuwe collecties, welke trends komen er op zetten en wat zijn de échte eyecatchers?


Bij onze bestaande merken kan je merken dat de koper trend een beetje aan het minderen is. Zo werkt Zuiver in deze najaarscollectie veel met messing en goudtinten. De bekende lampen zijn nu ook te verkrijgen in het messing. Een fijne en boeiende verandering vinden wij bij Nordic Living, want ook deze kleur is een warme tint die in het najaar je interieur een boost zal geven.

Bij HK-Living werden we heel blij van de natuurlijke materialen en frisse opstellingen. Je zou denken dat in het najaar je interieur donkerder moet worden om het gezellig te maken. Maar HK-living bewijst het tegendeel. Frisse kleuren, veel wit en houttinten sieren dit najaar. Er zijn enkele nieuwe stoelen waar wij enthousiast over zijn. Wil je alvast een sneakpeak van de HK-Living collectie, dan vindt je hier de catalogus.


House Doctor geeft een mooi ander alternatief. Koper en messingtinten gecombineerd met winsterse prints maken dat bij House Doctor de knusse winterse sfeer overheerst. De zomercollectie is aangepast naar warmere tinten en er zijn enkele musthaves bij gekomen. Wij herkenden alvast enkele perfecte kerstcadeaus!


Op dag twee namen we de tijd om enkele nieuwe merken te ontdekken. Wij blijven onze collectie graag uitbreiden! Een algehele trend is de sterke aanwezigheid van Scandinavisch Design. Minimalistisch met aandacht voor grafische onderdelen en natuurlijke materialen. Ons oog viel op NUD: een tof Zweeds merk dat zich specialiseert in het maken van koord met de meest hippe bollampen. Bijzonder is dat je zelf je lamp samenstelt met de kleur koord en een sierstuk in beton, messing, koper of porselein. Wij kunnen niet wachten en verwachten de lampjes over enkele weken in de winkel.
Een andere aanwinst die we leerden kennen op de beurs is Design Letters, een Deens merk met een toffe grafische look waar wij bij Nordic Living verliefd op zijn. Prachtige mokken met alle letters van het alfabet, maar ook kaarten, beddengoed en een toffe kidscollectie. Over enkele weken kan je de mokken en kaarten bij ons krijgen. Wij zijn alvast enthousiast!
See you next year Maison & Object!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden