NIEUW:: Liljebergs

Liljebergs: Natuurlijke kunst

Een heuse nieuwkomer in ons assortiment is Liljebergs. Een adembenemende Zweedse nieuwkomer. Verrassend hoe knap de wondere wereld van insecten en vlinders kan zijn. Pure kunstwerkjes op zich, fladderend en vliegend door de lucht. De grondlegger van Liljebergs slaagde er in deze vliegende knapperds vast te leggen op lens. En ze zo te tonen aan de buitenwereld.GÖRAN LILJEBERG is de man achter dit label. Deze fotograaf is met zijn passie voor vlinders en insecten al jaren toegewijd bezig met het vastleggen van de pracht en praal in de natuur. Zijn doel is laten zien hoe de natuur er uit ziet, met macro fotografie kleuren en details voor iedereen zichtbaar maken. Liljebergs' werk is tot voor kort vooral gebruikt als illustratie in allerlei soorten boeken maar heeft nu zijn weg gevonden naar onze woonkamers.

Liljebergs fotografeert en print alles in zijn eigen studio met speciale printers op matt 200 grams kwaliteitspapier om de hoogste kwaliteit te kunnen garanderen en daarmee een lange levensduur te garanderen. Dit is geen massaproductie maar een complexe techniek die meer exclusiviteit en zeer gedetailleerd resultaat oplevert. De gebruikte insecten zijn grotendeels geleend uit het Zweeds Natuurhistorisch museum in Stockholm. Ook zit er een deel eigen collectie bij. 

Vlinders- en nachtvlinders

De vlinders- en nachtvlinders die mr. Liljebergs heeft vastgelegd komen vooral uit het Scandinavische landschap. Enkelingen zijn van tropische oorsprong. Vleugels met zachte kleuren of bonte kleuren, sieren deze foto’s als schilderijtjes. Stel je eens voor dat deze gewoon standaard hangen te pronken in je interieur? Samen met nog andere soortgenoten of juist alleen. Er is vast en zeker een plekje voor Liljebergs te vinden.Kevertjes

Van zodra je sterk gaat inzoomen op deze kanjers zie je pas hoe mooi ze eigenlijk zijn. Prachtige pantsers in bonte kleuren of net minimalistisch zwart. Een spetterend kleurenpallet om U tegen te zeggen. Mooi in combinatie met een vleugje botanique of andere foto’s van kevers of vlinders van Liljebergs

TIP TIP TIP

Zo’n prachtige foto van Liljebergs maak je helemaal af met een transparante lijst van MOEBE. Eenvoud siert en meer hebben de prachtige beelden niet nodig om tot zijn recht te komen. Het MOEBE kader is verkrijgbaar in de maten A5, A4 en A3. En in de kleuren zwart, naturel eik én wit. Voor ieder wat wils dus!Tot ziens! :-)

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden