Scandinavisch wonen, hoe krijg je dat thuis voor elkaar ?

Scandinavisch wonen, hoe krijg je dat thuis voor elkaar ?

Bij Nordic Living zijn we helemaal weg van Scandinavisch wonen, maar wat kenmerkt Scandinavisch wonen nu eigenlijk? En nog belangrijker; hoe kan je het ook thuis toepassen voor een Scandinavisch interieur?

http://www.welke.nl/photo/MV01/Scandinavisch-wonen-mooie-keuken-leuke-stoeltjes.1399104910

Een Scandinavisch interieur heeft enkele belangrijke kenmerken, waar je je eigen ding mee kunt doen en naar hartelust mee kunt spelen.


INRICHTING EN GEBRUIK VAN DESIGN

Laat je inrichting rust uitstralen en houdt het vrij sober qua opbouw en zo authentiek en minimalistisch mogelijk. Zonder de details uit het oog te verliezen, zoals leuke accessoires. Het gebruik van design kenmerkt de meeste Scandinavische inrichtingen, alleen zijn ze het daar over eens dat design ook gebruiksvriendelijk moet zijn. Daarmee bedoelen we dat een design stoel ook lekker moet zitten. Het interieur moet functioneel, gemakkelijk en praktisch zijn en zonder rommel, want less is more. Een opgeruimd interieur zal vanzelf meer rust uitstralen.


AUTHENTICITEIT

Het gebruik van houten geleefde vloeren, tafels (bv. van PURE wood design) en andere meubels is een echte must. Heb je een oud huis, bewaar dan zo veel mogelijk van de oude elementen van het huis en kleed het daarna modern Scandinavisch aan. Zo behoudt je de echtheid van het interieur en laat je karakter zien. Heb je een nieuw woonhuis, niet getreurd Met tafels uit geleefd hout, of oud ogend glaswerk kan je dezelfde mooie effecten bereiken. 


GRAFISCHE PRINTS EN KLEUREN

Hoewel Scandinavische interieurs op het eerste zicht vooral wit ogen, mag je gerust kiezen voor kleur. In Scandinavië is het namelijk vlugger donker als bij ons, vandaar dat dit gecompenseerd wordt met lichte kleuren. Toch worden de interieurs vaak aangevuld met zwarte accenten. Zwart-Wit en hout vormt dus de basis van een Scandinavische inrichting. Hou je van zwart-wit, kan je je hier volledig uitleven. Wil je toch wat kleur in je interieur, dan kies je best voor pasteltinten of vergrijsde kleuren. Ga je toch voor een knal kleur houdt het dan beperkt en strak. Ook grafische prints mogen terug komen, dit kan in de vorm van accessoires of posters en tekeningen. Ben je iets beu dan verander je het gewoon weer, dat is het grote voordeel aan werken met een wit-zwarte basis. 


Als laatste en niet geheel onbelangrijk, het is betaalbaar! 

Je hoeft niet bang te zijn om er je eigen draai aan te geven. Je interieur wordt pas echt boeiend en leuk als je er je eigen ding mee doet. Ben je toch op zoek naar een duwtje in de rug dan vindt je hieronder een voorbeeld van hoe je accessoires en meubels kunt combineren met producten van Nordic Living.

Van Links naar rechts 
HK-living Rotan hanstoel bal 
Zuiver Bijzettafel stone S-M-L
HK-living Gehaakt gebreid kleed grijs 
HK-livingLab lamp messing (met pendel)
HAY Plank Pivot no 1 xl/Nude
HAY plank Pivot no4 Mint
House Doctor Lantaarn/pillar copper 
House Doctor Vaas Dot Wit 15x 30cm 
Zuiver Tafellamp Tripod hout wit 
OYOY Hokus pokus 
HK-living poef rustiek leer bruin

*Eerste foto via : http://www.welke.nl/photo/MV01/Scandinavisch-wonen-mooie-keuken-leuke-stoeltjes.1399104910

Reacties

 1. huis verkopen is moeilijk huis verkopen is moeilijk

  Wij proberen al een tijdje ons huis te verkopen, maar het vlot niet echt. Op zoek naar inspiratie om de inrichting wat aantrekkelijker te maken... enkele handige tips gelezen hier. We gaan daarmee aan de slag. Fingers crossed!

 2. Marjolein Duse Marjolein Duse

  Hallo,

  Heel mooi interieur op bovenstaande foto!
  De vloer is ook zo mooi. Zou u mij misschien kunnen helpen erachter te komen wat voor een hout daar is gebruikt, of waar we daar meer informatie over zouden kunnen opvragen.

  Alvast hartelijk bedankt!

  Groetjes Marjolein Dusee

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden